- 01 Тра 2019
Рубрика "Інтерв'ю з шефом" і її сьогоднішній гість шеф Максим Мірошник ресторан Marlin
Наші традиційні 5 питань - 5 чесних відповідей:
1. Чому ми сьогодні переживаємо таке повальне захоплення кулінарією? Люди ходять на курси, фотографують їжу в ресторанах, а шеф-кухарі - це зірки нової формації?
Зіркова тенденція дійсно є... Щоб стати зіркою потрібно любити свою справу ось і все.
Відчувати продукт руками, зором, нюхом…усіма 5-ма чуттями і навіть шостим - інтуіцією. :)
Чому стали записуватися на курси? Напевно тому, що вибір продуктів став більш різноманітним ніж колись. Люді «ростуть», всі бажають відкривати для себе нові смаки.
В ресторани люди ходять щоб смачно поїсти, а вдома це повторити.
2. Чи є у вас якісь табу - страви або інгредієнти, які ви ніколи не використовуєте?
Напевно ні. Швидше за все я не буду працювати з продуктом який я просто не знаю. Або з продуктом, який мені не подобається ... хоча і це суб'єктивна думка.
Кожен продукт треба тестувати власноруч. Поки сам не спробуєш і не скомбінуєш - не зрозумієш суть продукту і до чого він може ідеально підійти.
У таких експериментах також надзвичайно важливі відгуки кліентів.
3. Україна довго переживала бум на японську їжу, потім на італійську. Які тренди в гастрономії зараз?
Смачна їжа модна завжди.
Японська кухня не відбулася до кінця з тієї причини, що мало хто дійсно готує справжні ролли.
Італія - я б не сказав що вже не в тренді. Ця кухня легка, колоритна і близька українцям… в темі завжди.
Вірю і бажаю Україні, що українська кухня стане колись дуже популярною.
Разом з тим, українська кухня - одна з «найважчих»… Наші люди дуже полюбляють м’ясо. Але я сподіваюся, що українцям буде колись до душі не тільки м’ясо, а і риба.
4. Ваша улюблена страва?
Зараз я на дієті і їм яблука (сміється)
Ну а якщо абстрагуватись, то зараз би з’їв яєчню смажену на салі…український локал))))
5. Що на Вашу думку здорова їжа?
Здорова їжа - це свіжа їжа.
Свіже - це завжди здорово
Ознайомтесь із попереднім інтерв'ю з шефом Андрієм Северенчуком
Ознайомтесь із наступним інтерв'ю з шефом Ярославом Артюхом