Рубрика "Інтерв'ю з шефом" і її сьогоднішній гість шеф Ярослав Артюх ресторан КАНАПА

1. Чому ми сьогодні переживаємо таке повальне захоплення кулінарією? Люди ходять на курси, фотографують їжу в ресторанах, а шеф-кухарі - це зірки нової формації?

Тому що це тренд. А люди люблять якісь трендові штуки.

Зараз є дуже багато можливостей навчатися і отримувати інформацію, подорожувати і відкривати для себе нові смаки. Нікому більше не цікаво сидіти вдома, готувати банальну, звичну їжу. Тому, якщо є бажання повчитися кулінарній майстерності - чому б ні.

Сучасний світ не стоїть на місці. Зміни торкаються і світу кулінарії. Важко знайти людину, яка жодного разу не хизувалась в соцмережах тим, чим вона снідає чи вечеряє. Крім того, вже зараз багато хто хоче не тільки фотографувати, а і розбиратись у тих продуктах, які ми їмо. Тому тема наразі дуже актуальна.

З приводу популярності шефів - усі спостерігають як це відбувається в Європі. Коли йдуть не до певного ресторану, а йдуть, наприклад, на особливу страву від шефа. І якщо при цьому шеф особисто спілкується з гостями і подає до столу - це звісно привертає увагу.

Ставлення до шефів змінюється. Нове покоління приходить, а з ним і нова мода.

2. Чи є у вас якісь табу - страви або інгредієнти, які ви ніколи не використовуєте?

Напевно таких продуктів не зустрічав у своєму житті. У своїй практиці найбільше використовую локальні якісні продукти.

3. Україна довго переживала бум на японську їжу, потім на італійську. Які тренди в гастрономії зараз?

Наразі актуальна японська, перуанська та в’єтнамська кухні.
Як і раніше популярна також грузинська.

4. Ваша улюблена страва?

Капусняк і плов. Можу їсти дуже багато ... дуже :)

5. Що на Вашу думку здорова їжа?

Це правильне харчування. Треба слідкувати за тим, що ми їмо.
Якісний продукт, особливо якщо ти знаєш як і ким він був вирощений, - це вже 90% успіху.

6. Хоббі?

Рибалка.

7. Чи є якісь професійні, шефські забобони? :)

Якщо падає ніж - це до «запари».
Треба поставити хрестик на місці, де впав ніж і постукати 3 рази)))

#interviewAQUAFARM