м. Васильків, вул. Київська, 97-А



Рубрика "Інтерв'ю з шефом" і її сьогоднішній гість Андрей Северенчук.
Наші традиційні 5 питань - 5 чесних відповідей:

1. Чому ми сьогодні переживаємо таке повальне захоплення кулінарією? Люди ходять на курси, фотографують їжу в ресторанах, а шеф-кухарі - це зірки нової формації?
Зараз тренди диктують мас-медіа і соц. мережі. В екранах ми бачимо «фітнес кумирів» - світлини людей у чудовій спортивній формі зі спортзали. Дівчата звертають увагу на фото інших дівчат з салонів краси, або спа. Зараз модно доглядати за собою: фітнес, тренування і т.д. Без правильного харчування бути в формі неможливо. Люди стали цікавитися правильною їжею. А їжею у свою чергу займаються переважно шеф-кухарі.
Масс-медіа та блоггери у соц. мережах підтримують хвилю «хелсі фуду», пишуть про нові заклади і меню…тому шеф-кухарі стають нібито зірками…Зі своєї сторони скажу що це непогана тенденція, тому що завдяки їй люди стали більш готовими до кулінарних експериментів та відкрили для себе локальну українську їжу.

2. Чи є у вас якісь табу - страви або інгредієнти, які ви ніколи не використовуєте?
Табу немає. Якщо подивитись на планету в цілому, то можна побачити що люди їдять усе. Я не можу сказати що в мене є якісь табу.

3. Україна довго переживала бум на японську їжу, потім на італійську. Які тренди в гастрономії зараз?
Локальна їжа і місцеві продукти – безумовний тренд для гурманів усіх поколінь, рестораторів та шеф-кухарів.

4. Ваша улюблена страва?
Яєчня. Коли ти у кулінарії більше 10 років до їжі ти відносишся рівно :)
Для мене головніше емоції гостей ресторану, коли вони куштують страви.

5. Що на Вашу думку здорова їжа?
Я думаю що здорова їжа - це все ж таки не тренд, а необхідність. Тренди бувають різні: хтось вважає, наприклад, що корисно їсти тільки фрукти. Я думаю, що тільки фрукти можна їсти якщо живеш десь в екваторіальній зоні… або там народився. Територіально у нас немає таких умов і тим більше таких фруктів, щоб ми наситилися взимку. В нас дуже довга зима і необхідно їсти каші, м'ясо, рибу щоб протриматися до весни. Раціон має бути різноманітним. Можу сказати, що їжа яку їдять наші бабусі - здорова. Крім, звичайно, хлібо-булочних виробів.Ще можу сказати, що там де в одній страві поєднуються дуже багато складових - це не правильне харчування. Газована вода, бісквіти, цукор у великій кількості - не є здорово.

Ознайомтесь із попереднім інтерв'ю з шефом Едіком Канаряном
Ознайомтесь із наступним інтерв'ю з шефом Максимом Мірошником