м. Васильків, вул. Київська, 97-А

Вже більше року, кожного місяця ми проводимо інтерв'ю з шефами. Такий бліц-формат нам дуже припав до душі... Сподіваємося наші інтерв'ю до вподоби і вам.У квітні гостем #interview_AQUAFARM став Олексій Чорний, бренд шеф мереж ресторанів Солом’янська броварня та Хмільний Князь. Ми розпитали Олексія про його життєвий і професійний шлях. З чого все починалося, читайте у інтерв'ю

- Як все починалося? Чому саме кулінарія?

У дитинстві я любив спостерігати як готує мама. Особливо, якщо готувалося щось солодке)))Для мене було дивом, що шляхом змішування несмачних і незрозумілих для дитини продуктів, виходило якесь тісто ... а з нього виходили неймовірно ароматні і смачні пироги або печиво! Я був впевнений, що мама чарівниця)) Після 9-го класу хотів піти зі школи і вступити до кулінарного технікуму, не дивлячись на те, що був практично відмінником. Але батько категорично був проти, і я продовжив вчитися далі в школі. Дуже вдячний батькові за наполегливість, тому що моє бажання стати кухарем було ще не зовсім усвідомлене, в свої 16 років я міг легко розчаруватись у своєму виборі. Після школи закрутило, середина 90-х ... чим тільки не займався, всюди себе пробував, але особливого задоволення все це не приносило. І в 24 роки я пішов з добре оплачуваної роботи і з чітко сформованим бажанням стати шеф-кухарем. Закінчив трьох-місячні курси і вперед! Спочатку кафе, потім ресторани, готелі ... Скрізь як губка вбирав знання, виходив безкоштовно у вихідні повчитися на інші процеси, затримувався до глибокої ночі на кухні, я жив цим драйвом, думаю багато кухарів мого віку мене зрозуміють


- Чи є у Вас та Вашої команди на кухні кулінарний сленг?

Сленгу вистачає) Навіть я іноді не розумію походження цих слів. Хлопці вміють придумати свої назви для страв або напівфабрикатів.

- Чи є інгридієнти, які Ви ніколи не використовуєте?

Табу у мене на кухні немає, свої смакові вподобання я теж не нав'язую, все має право на життя. Якщо я чогось не люблю, але це їдять гості - це моя проблема)) Наприклад, буває гості просять зробити кров'янку, а я її терпіти не можу. Я йду з кухні коли мої хлопці її смажать, що робити...))) Головне що гості задоволені.

- Яка Ваша улюблена кухня?

Якогось фавориту немає, кордони умовні. Можуть одні страви подобатися, а інші ні. Люблю подорожувати і де б я не був, усюди намагаюся пробувати щось нове і цікаве. Перед поїздками ретельно вибираю заклади які хочу відвідати, читаю відгуки, прошу у друзів рекомендації. Хочеться познайомитися з кухнею нової країни або регіону в місці де це роблять з душею.

- Яка Ваша улюблена страва?

Одну страву дуже складно назвати) З десертів, наприклад, люблю наполеон. З перших страв - борщ або харчо. Взагалі - це складне питання, одна і та ж страва у когось виходить неперевершеною, а в іншого - начебто все в порядку, а особливого задоволення не відчуваєш. І до речі, що я люблю їсти - без 3-4 видів сиру складно уявити мій холодильник))

Ознайомтесь із попереднім інтерв'ю з шефом Анатолієм Лук'янчуком
Ознайомтесь із наступним інтерв'ю з шефом Максимом Литовченко