У продовження серії інтерв'ю #interview_AQUAFARM з шефами, тримайте чесну і дуже цікаву розмову з шефом - Анатолієм Лук'янчуком.

Анатолій - професіонал своєї справи і за свій чималий досвід створив власну філософію у роботі шеф-кухаря, в основі якої лежить, перш за все, любов до власної справи, постійний розвиток, самовдосконалення та креативний підхід у всьому. Ми розпитали Анатолія про його життєвий і професійний шлях. З чого все починалося, читайте у інтерв'ю.

Анатолій: Я навіть і не підозрював який цікавий світ кулінарії, багато років я працював в медичній сфері і за освітою я медик. Я багато подорожую та навчаюся по всьому світу. На сьогоднішній день мені 36 років і я побував в 43 країнах світу, я самостійно планую подорожі, вивчаю різноманітні кухні світу і створюю ф’южн меню кухонь світу з локальними продуктами України. Перший свій заклад — пивну ресторацію КАНТ, почав створювати не маючи кулінарної освіти. Під час цієї роботи я полетів на навчання в Італію, в місто Скалея, що поруч Неаполя. І вже після відкриття КАНТА, я через тиждень полетів на навчання у найкращу кулінарну академію Іспанії, в Барселоні — HOFMAN. Там я і здобув кулінарну освіту шеф кухаря, після чого я повернувся в Україну та відкрив нічний клуб ресторан Catarsis. Після відкриття нічного клуба, я ще ним керував пів року після чого отримав запрошення в Канаду, Торонто, де проектував нову мережу фастфуду. Пізніше повернувся в Україну і наразі займаюсь проектуванням, закупкою обладнання для ресторанів, розробкою меню, запуском ресторанів, готелів, нічних клубів, фастфудів, розробляю франшизи і є бренд шефом багатьох закладів які особисто запускав. В мене є команда яка мені в цьому допомагає і ми є консалтинг проект під назвою FoodGo, крок до їжі! :))) Я живу кулінарією, і я справжній фанатик своєї роботи.

- Як Ви прийшли до професії кухаря?
Випадково, просто смачно готував вдома для друзів, а сам працював в міській лікарні м. Рівне. Одного разу мій товариш попросив допомогти йому приготувати вечерю на його День Народження, і я це зробив. Його гості сказали що це було дуже круто та смачно, і попросили приготувати святкову вечерю і на інші свята, причому вже за гроші. Я спробував, найняв ще декількох кухарів собі в допомогу, і так створив свою першу кулінарну компанію — «Ресторан у Вашому домі». Ось саме так почалася моя кулінарна кар‘єра без будь-якої кулінарної освіти.

- Яка страва у вашому меню, яку ви найбільше цінуєте?
Мені дуже сподобалася остання моя робота — гаряче карпачо із мармурового сома, на вишневій воді, який готується безпосередньо при гостях, обалюючи його полум‘ям з вишневого поліна. Доречі презентувала мені Ваша команда цього сома, тому вважаю це наша спільна робота.

- Чи є у вас якесь професійне кредо або правила життя?
Так є кредо, і не тільки кредо, кожна людина має займатися свою справою фанатично як я, любити те що ти робиш, навчатися і розвиватися в тій сфері, яку ти обрав. І найголовніше — не думати скільки ти заробиш, тоді заробиш багато і отримаєш від всього задоволення.

- Найсмішніший випадок на кухні?
Коли мене не було на роботі, до мого шеф кухаря підійшов мій офіціант і попросився на роботу кухарем. Вона йому сказала, якщо хочеш стати кухарем, маєш піднятися з першого поверху ресторана на четвертий в ліфті для харчів, а це маленька кабінка! Він це зробив, а через рік став працювати в мене шеф кухарем, став найкращим моїм учнем і одним з найкращих кухарів в місті!))) Я коли дізнався про цю історію після повернення був в шоці)).

- Чи є у Вас якесь хобі?
Так, хобі — це можливість відволіктись від рутини. Хобі має мати кожна людина. В мене — це кулінарні подорожі по всьому світі та навчання нових технологій у світових кухарів. А ще, я вирощую в Україні дерева Манго, привожу кісточки зі всього світу і вирощую з них дерева, і взагалі дуже люблю сад і плодові дерева.

#interview_AQUAFARM

Ознайомтесь із попереднім інтерв'ю з шефом Денисом Харченко