- 20 Січ 2020
Новий місяць - нове інтерв’ю з шефом.
У січні гостем рубрики #interview_AQUAFARM став шеф-кухар ресторану О'Панас, ресторан (O'Panas) - Химич Микола Петрович.
Маючи 18 років стажу в громадському харчуванні, Николай Химич не зупиняється на досягнутому, а продовжує цікавитись світовими новинками кулінарії. Член Асоціації Шеф-кухарів України, призер 2-го чемпіонату України по "BBQ 2019 року". За фахом "Технік-технолог громадського харчування".
1. Які інгредієнти Ви використовуєте найчастіше? Ви користуєтеся всією палітрою продуктів або схильні виключати з неї щось?
В своїй практиці частіше за все я користуюсь українськими продуктами нашого вітчизняного виробника, з яких і створюється меню ресторана.
Прислуховуємся до порад наших відвідувачів.
Спочатку щоб внести корективи в меню з тим чи іншим продуктом, будь то овоч, риба, м’ясо чи десертний продукт, ми страви з цих продуктів неодмінно самі куштуємо декілька разів. Вже після прийняття загального рішення вносимо цю страву в меню чи ні. Інколи деякі продукти можуть не підходити по сезону або по тематиці закладу.
В даному ресторані можу сказати те, що використовуемо 95% продуктів українського виробника, так як вже 20 років ресторан знаходиться в самому центрі міста, у гарному парку ім. "Тараса Шевченка".
2. Були думки зв'язати себе з іншими кухнями? Або завжди займалися виключно українською?
За свої роки, працюючи в громадському харчуванні, мені довелося попрацювати с різними кухнями світу. Але перевагу надаю нашій традиційній кухні, вона має дуже цікаву історію та дуже смачні і колоритні родинні рецепти, які століттями передавалися від пращурів нащадкам.
3. Особисто для вас є якась страва української кухні особливою?
Для мене особисто всі страви дуже смачні та корисні, якщо приготовлені з душею і коханням до страви.
4. А яка українська страва, на ваш погляд, могла б першою завоювати Європу?
А неперевершенною стравою українского народу завжди був є і буде Український "Борщ"
з пампушками, сальцем і часничком та під чарочку горілочки......ухххх :) В нашому ресторані дуже багато відвідувачів-туристів з різних регіонів світу. За їхніми відгуками «Борщ український» та котлета «По-Київски» вже завоювали довіру в світі. Та на мою думку, є ще багато страв, які можуть не гірше завоювати серця і засмакувати не тільки Європейцям, а і усім громадянам світу.
5. На якому етапі розвитку знаходиться національна кухня? Якою вона може бути в перспективі?
Слідкуючи за новинами розвитку і поліпшення культури харчування українского народу, національна кухня за останні 3 роки стрімко пішла в гору не тільки в Україні, а і за її межами. Завдяки багатьом фахівцям, які розвивають українску культуру, локальні продукти та традиції, про українську кухню сміливо можна говорити на світовому рівні.
Бажаю Всім наснаги, здоров'я та міцного апетиту!
З повагою до Вас шеф-кухар Микола Химич із запрошенням на гостини у ресторан "О'Панас".
Хай щастить!!!
Ознайомтесь із попереднім інтерв'ю з шефом Назарієм Синельником