Гість рубрики #AQUAFARM_interview у грудні - шеф українського пабу "Мокрі вуса" Назарій Синельник.

Про улюблені страви Назарія, майстерність та локальні продукти читайте у нашому матеріалі.

Яка Ваша улюблена страва?

На мій погляд, кожна страва, створена шеф-кухарем, є його улюбленою. Адже готуючи її, шеф вкладає частинку своєї душі і весь свій професіоналізм у створення найкращого продукту та несе повну відповідальність перед гостем. І це не порожні слова, вони породжені дією. Раз за разом можна удосконалювати свої навички, адже тренди змінюються, а гості стають все більш вимогливими. Але найбільш до вподоби мені готувати м'ясо.

Які звичні продукті Ви вважаєте недооціненими?

На сьогоднішній день сучасні шеф-кухарі намагаються готувати з усіх продуктів і, на мою думку, недооцінених продуктів майже не лишилось. Але мало бачу таких продуктів як: ревінь, кропива, квасоля, каштани. Наприклад з ревеню можна приготувати смачний сорбет, з кропиви - соус песто.

Чи траплялися Вам потрапляти в екстремальні ситуації, щоб отримати якийсь спеціальний продукт?

В нашій професії ми кожен день знаходимося в екстремальних ситуаціях, особливо у часи вечірнього сервісу, а також у п’ятницю та суботу. Це стосується і тих днів, коли якийсь продукт раптом закінчується, а ти маєш його оперативно замінити на інший продукт, але так щоб страва не змінила свій смак, або намагаєшся відтворити смак того продукту, який закінчився.

Хто або що є вашим джерелом натхнення?

Я кожен день прочитую один або два рецепти зарубіжних шеф кухарів. Ці рецепти надихають мене на працю, та нові страви. Також джерелом натхнення є майстер класи, після них хочеться творити.

Можете дати просту і ефективну пораду нашим читачам, як готувати смачніше?

Моя порада: не бійтеся експериментувати на кухні, готуйте з душею, цікавтесь сучасними шеф-кухарами і використовуйте foodpairing.

Ознайомтесь із попереднім інтерв'ю з шефом Юрієм Діденко
Ознайомтесь із наступним інтерв'ю з шефом Юрієм Приємським