«Не побувавши в нашому ресторані, Ви ризикуєте так і не відчути смак, який як перша закоханість, запам'ятається на все життя» - Cергій Семикрас, ресторан "Помазанка".
Гість AQUAFARM бліц-інтервью у червні.

З чого все починалося? Чому обрали кулінарію?

Це дивна історія (посміхається). Мені було років дев'ять, коли я просто «бовкнув» в класі, що стану кухарем. Так до мене це і "прилипло" і до дев'ятого класу мене дражнили кухарем. Всі інші хотіли бути космонавтами або фотомоделями. І я, після 9-го класу, вступав тільки в один ВНЗ - Вища Комерційне училище на вулиці Кіото. Так, власне, я і став кухарем

Звідки така назва "Помазанка" і що вона означає?

Ми дуже довго думали як назвати ресторан. Хотілося запропонувати гостям щось незвичайне і не стати закладом з вузькоспеціалізованою кухнею. І одного разу я їхав в машині і задумався: "А як перекладається всім відома закуска до борщу - сало з часником?". І google став у пригоді, виявилося - помазанка! На ньому ми і зупинилися. Помазанка в собі може поєднувати подібні страви кухонь інших країн, не обов'язково української, наприклад: хумус, гуакамоле, форшмак, різні види паштетів - це все помазанки. Тому, завдяки цій концепції, нам і вдалося не піти у вузьке спрямування.

Яка найпопулярніша страва Вашого меню? І з чого треба почати знайомство з Вашим рестораном?

В першу чергу, я б запропонував сет з 3-х видів помазанок. Вони у нас у великому асортименті: від копчених, тушкованих, в'ялених до овочевих, є просто з копченостями і крем-помазанки. Так що вибір і смакова гамма здивують навіть найвибагливішого гурмана. Далі, можна пробувати основні страви: салат "Цезар", яловичину тушковану у вині, картопляні галушки, нудлі на кефірному тісті зі шпинатом та ін. В "Помазанці» є страви як класичної європейської кухні, так і авторські, які можна спробувати тільки у нас.

Якби у Вас була можливість запросити якусь знаменитість на обід, хто б це був?

Мені було б цікаво поспілкуватися з відомими українськими кухарями: Володимиром Ярославським, Юрою Приємським, Льошею Повторейко. З деякими з них я знайомий і вони вже були в Помазанці. Хотілося б поділитися досвідом, так як вони багато подорожують і є майстриами своєї справи.

Якби Вам була надана роль в кіно, кого б Вам хотілося зіграти?

Мені дуже подобається фільм "Кухар на колесах", в якому головну роль зіграв Джон Фавр. По-перше, відмінна гра, а по-друге ми з ним дуже схожі. У мене був період в житті, коли я залишився один і позбувся всього, залишилися тільки батьки. Мені довелося з нуля підніматися. Тому цей персонаж фільму мені дуже близький.

Ресторан Pomazanka

Сет ресторану "Pomazanka"

Шеф Сергій Семикрас

Шеф Сергій Семикрас


Ознайомтесь із попереднім інтерв'ю з шефом Максимом Литовченко
Ознайомтесь із наступним інтерв'ю з шефом Олексієм Повторейко