- 02 Лют 2019
Як приготувати мармурового сома?
Біле, делікатесне м'ясо мармурового сома є основою для приготування не тільки шалено смачних, але і дуже корисних страв.
М'ясо риби ніжне і солодкувате. У ньому міститься до 15% жиру. Готувати його можна як завгодно. Навіть без різних приправ сом смачний, а запечений в духовці - дуже соковитий і ароматний.
Для приготування сома в духовці краще використовувати філе або cтейки. Також буде гарною ідеєю запекти його цілим. Так вдається зберегти соковитість риби. Сома також можна готувати у фользі. Риба буде ще соковитіша, так як фольга не дає випаровуватися рідині.
Дуже смачний сом і у копченому вигляді. М'ясо буквально тане в роті і відламується великими скибками.
На природі рибу найкраще готувати саме на багатті, на вугіллі.
У кларієвому сомі практично немає кісток, а філе виходить дуже ароматним. Чудово та легко приготувати сома, запеченого в духовці, з ароматними травами. М'ясо буквально втягує в себе весь аромат, тонка шкірка, без луски перетворюється в хрустку скоринку, під якою знаходиться ніжне, біле м'ясо.
Спосіб приготування страви «Сом кларієвий в духовці з овочами»
- Помідори нарізати півкільцями.
- Цибулю очистити і нарізати кільцями.
- Зробити надрізи на філе кларієвого сома.
- Рибу добре приправити сіллю, перцем та травами.
- На фольгу викласти цибулю та помідори та додати подрібнений 1 зубчик часнику.
- Зверху викласти рибу.
- Заверніть рибу у фольгу.
- Покласти у духовку на 40 хвилин при 180 ° С.
- Після цього, рибу можна відкрити і залишити так ще на 5-7 хвилин при 200 ° С.
Риба вбирає аромати трав і овочів та виходить ще соковитіша і смачніша.
Смачного!
Інгредієнти рецепту «Сом кларієвий в духовці з овочами»:
- Кларієвий сом - 500 гр.
- Цибуля - 3 шт.
- Помідори - 2 шт.
- Часний 1 зубчик.
- Трави італійські (суміш) - 5 гр.
- Сіль - 1 ч. л.
- Перець чорний мелений - 0,5 ч. л.
Харчова цінність страви «Сом кларієвий в духовці з овочами»: (на 100 гр):
- Калорії: 94.1 ккал.
- Білки: 9,7 гр.
- Жири: 4.6 гр.
- Вуглеводи: 3.9 гр.
- К-ть порцій: 2