Маленьким дітям слід їсти рибу з низьким вмістом ртуті, щоб підтримувати здоров'я та розвиток мозку, серця та імунітету, згідно з оновленим керівництвом, випущеним управлінням з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA), про це 2 листопада пише видання Food Navigator.

«Риба є частиною здорового харчування та забезпечує ключові поживні речовини під час вагітності, грудного вигодовування та в ранньому дитинстві для підтримки розвитку мозку дитини»,— пише FDA у керівництві.

Оновлені поради включають нову інформацію, яка пояснює, як вживання риби забезпечує необхідні жири омега-3 та -6, йод (під час вагітності), холін для розвитку спинного мозку дитини, залізо та цинк для підтримки дитячої імунної системи та інші поживні речовини, такі як білок, вітамін B12 і D та селен.

У ньому також говориться, що «є переконливі докази того, що вживання риби як частина здорового харчування може допомогти вашому серцю».

У керівництві також пишеться, що «наукові дані показують, що здоровий раціон, що включає рибу, пов'язаний зі зниженням ризику ожиріння або надмірної ваги, а також ризику переломів стегна, раку товстої кишки та раку прямої кишки».

Хоча оновлене керівництво не змінило рекомендовані порції або розміри порцій залежно від частоти споживання, в ньому пояснюється, що діти у віці одного року можуть їсти близько 30 грамів риби двічі на тиждень. На думку FDA, "кращий вибір" це анчоуси, скумбрія атлантична, сом, молюски, краби, раки, камбала, пікша, кефаль, устриці, камбала, мінтай, лосось, сардини, гребінці, шед, креветки, камбала, тилапія, кальмари, форель та путасу.

У міру зростання дітей змінюється і розмір їх порцій. Для дітей від 4 до 7 років рекомендується подвоювати порції до 60 грамів, з 8 до 10 років - до 90 грамів, а для дітей від 11 років і старше - до 120 грамів.

У посібнику також підтверджується, що вагітним і жінкам, що годують, слід щотижня споживати дві-три порції по 120 грамів зі списку «Кращий вибір».

Оновлене керівництво було високо оцінено зацікавленими сторонами галузі за те, що воно допомогло прояснити історично заплутане дієтичне рішення для вагітних і жінок, що годують, і маленьких дітей, яким протягом десятиліть радили уникати морепродуктів через побоювання з приводу накопичення токсичних елементів, включаючи ртуть.

"Оновлені рекомендації FDA - це крок у правильному напрямку", - заявила Лінда Лай Корніш, президент Seafood Nutrition Partnerships.

Вона пояснила: «Занадто багато жінок і дітей не беруть до уваги важливу користь для здоров'я від вживання морепродуктів. Ці оновлені поради від FDA рекомендує жінкам та дітям їсти більше морепродуктів заради їхнього мозку, серця та імунного здоров'я».

Раніше ми писали про Названі продукти, які збільшують тривалість життя