Риба на новорічному столі: як вибрати та що приготувати


Риба – ідеальна страва для новорічного столу. На прилавках магазинів її можна знайти на будь-який смак та гаманець. Як підібрати найякіснішу, і яка риба стане окрасою святкового застілля?

Вибір свіжого та смачного продукту – ціле мистецтво. Насамперед, звернути увагу потрібно на колір. Так, зябра повинні бути червоними, а очі – прозорими та ясними. Якщо очі помутніли, впали або висохли, від покупки варто відмовитись.

Луска свіжої риби має бути чистою та блискучою, без слизу. Вона не відпадає під час торкання. М'ясо має бути щільним та пружним. Це легко перевірити натиснувши пальцем. Якщо після цього на тушці риби залишилася ямка – риба вже почала псуватись. Крім того, при потрошенні варто придивитися: чи кістки відходять самостійно. У свіжої риби вони відокремлюються насилу.

Мабуть, найпростіший спосіб визначити якість продукту – понюхати його. Неприємного запаху не повинно бути.

Для святкового столу чудово підійде мармуровий сом запечений у духовці з розмарином та вершками. Готуються гарячі страви з мармурового сома швидко, не вимагають багато часу на підготовку та запікання.

Підійде мармуровий сом і для закусок. Спробуйте додати в стару добру «Мімозу» не консервовану горбушу, а сом гарячого копчення – салат заграє новими фарбами!

Смачною закускою до новорічного столу можуть стати шматочки обсмаженого філе тилапії в клярі. Вони подаються з соусом на основі домашнього майонезу, із зеленню та маринованими огірками.

А ще, як варіант, в якості порційного гарячого можна приготувати стейки сома. Дрібка солі, пара шматочків лимона та гілочка розмарину, швидке обсмаження по 3 хвилини з кожного боку – і святкова страва готова.

Раніше ми писали про У США дали роз'яснення, яку рибу слід їсти дітям та вагітним жінкам