м. Васильків, вул. Київська, 97-А

Відмінною альтернативою м'ясного шашлику є риба на грилі, яка готується ще швидше та легше! Головне - правильно її замаринувати.



Ми підготували для вас 4 варіанти ідеального маринаду для приготування смачної рибки:

Маринад з пивом
Інгредієнти:
соняшникова олія - 50 мл
часник - 1 зуб.
60 мл світлого пива
приправи і спеції - за смаком

Спосіб приготування:
Очищений часник подрібнити на тертці, змішати його зі спеціями. Готовою масою натираємо рибу. Пиво змішуємо з олією та спеціями. Кожен раз, коли рибу перевертаємо на грилі, змащуємо її зверху цією сумішшю, використовуючи для цього кулінарний пензлик.

Пряний маринад
Інгредієнти:
цибуля - 1-2 шт.
сіль, перець, трави - за смаком
лимонний сік - 1-2 ст. л.
соєвий соус - 100 мл.

Спосіб приготування:
У великій ємності з'єднайте усі інгредієнти, кількість солі потрібно контролювати, так як соєвий соус сам по собі досить солоний. Цибулю потрібно натерти на тертці і додати в рідкий маринад, туди ж додати суміш трав. Підготовлену заздалегідь рибу відправити маринуватися на 2-3 години, більше не варто, так як цибуля через деякий час може почати віддавати гіркоту.

Сухий маринад
Інгредієнти:
солодкий болгарський перець - 2-3шт.
цибуля - 2-3 шт.
перець чилі - 1шт.
лимон - 1 шт.
кінза, петрушка - 20 г
оливкова олія - 80-90 мл.
спеції - за смаком

Спосіб приготування:
Зелень і овочі потрібно дрібно порізати, після цього пропустити через м'ясорубку, додати спеції за смаком і оливкову олію. Після цього усі інгредієнти ретельно перемішати. Рибу маринувати не більше 2 годин.

Маринад з білим вином
Інгредієнти:
майонез - 100 г
біле вино - 100 мл.
спеції і приправи для риби

Спосіб приготування:
До майонезу додати спеції і приправи, добре перемішати. У готову суміш влити вино і змішати до однорідної консистенції. Готові шматочки риби змастити маринадом з усіх боків і залишити на пару годин. Після закінчення цього часу відправляємо на мангал.

Раніше ми писали, чому важливо їсти рибу.