Японія - країна-рекордсмен за кількістю довгожителів. Ескімоси рідше інших народів планети страждають від хвороб серця. Азіати практично не знають, що таке передчасне облисіння. Вчені всього світу солідарні: це заслуга риби, яка є основою їх меню. Ще один науково підтверджений факт говорить про те, що у палких прихильників риби ніколи не буває депресій. Чи це не вагомі аргументи на користь того, щоб риба стала частим гостем на вашому обідньому столі?

Скільки риби їдять в Україні?

Показник споживання риби та рибопродукції в Україні на душу населення в 2019 році зріс на 9,3%, до 12,9 кг. Про це повідомляється у звіті Державного агентства рибного господарства України за 2019 рік. У звіті нагадується, що у 2018 році ці показники складали 497 тис. тонн та 11,8 кг відповідно.




Що краще: м'ясо або риба?

Підстав їсти рибу безліч. Почати хоча б з того, що організм людини здатний працювати як годинник тільки за умови достатнього споживання білкової їжі. При цьому дві третини білка від фізіологічної потреби повинні бути тваринного походження. А риба, як відмінне джерело тваринного білка, є чудовим варіантом. М'ясо, звичайно, теж. І нехтувати ним в раціоні не можна. Але ці два продукти не конкурують, а доповнюють один одного:

  • в різних видах і сортах м'яса міститься до 18 г чистого білка на 100 г продукту, а в рибі в середньому 18-24 г;
  • м'ясо - джерело всіх незамінних амінокислот (які організм людини не синтезує самостійно і може отримати тільки з їжі) і умовно замінних (які виробляються в організмі в недостатній кількості). Але в рибі теж містяться ті ж амінокислоти, а головне - унікальна поліненасичена жирна амінокислота Омега-3, яка в природі зустрічається хіба що в маслі з лляного насіння;
  • білок м'яса засвоюється на 89%, а білок риби практично повністю (на 98%);
  • м'ясо і птиця, потрапляючи в шлунок, перетравлюються протягом 3-4 годин, а риба близько 2 годин;
  • риба - прекрасний дієтичний продукт. Недарма нордична дієта, заснована на стравах з риби і морепродуктах, довела свою високу ефективність і користується незмінною популярністю у прихильників правильного харчування і здорового способу життя.

Користь риби

За рахунок високого вмісту у рибі поліненасичених Омега-3 жирних кислот, риба є продуктом номер один для бездоганної роботи серця, судин і мозку. Ці кислоти «активізують» клітини організму. У результаті покращується діяльність серцево-судинної системи і, як наслідок, знижується ризик розвитку захворювань серця і судин, нормалізується кров'яний тиск. За рахунок поліпшення роботи мозку розумові процеси стають більш ефективними, підвищується здатність до навчання і засвоєння нової інформації.

Заслугою омега-3 жирних кислот вчені визнають також здатність сприятливо впливати на гостроту зору, стан шкіри, волосся і нігтів, а також настрій.

Крім цього в рибі міститься велика кількість вітамінів, макро- і мікроелементів. Особливо цінними для українців є вітаміни А, D, групи В. Вітамін А - один з головних і незамінних учасників відновлювальних, окисних, метаболічних процесів в організмі. Вітамін D незамінний для кісткової тканини і ефективний для профілактики рахіту у дітей. Вітаміни групи В зміцнюють імунітет, сприятливо позначаються на роботі центральної нервової системи, необхідні для розумового і психічного здоров'я.

Якість та безпечність

Щоб бути повністю впевненими в якості і безпеці риби, варто обирати продукцію перевірених брендів.
М'ясо риби ТМ «AQUAFARM» не містить радіонуклідів, патогенних бактерій і паразитів. А сом, у порівнянні з канальним, є більш корисним і не має запаху тини.
Ви і Ваша родина отримуєте тільки корисні поживні властивості і приємний смак!