Корисні компоненти салату Ромен роблять цю зелень незамінним продуктом для організму людини: клітковина, вітаміни A, B4, B9, C, K, калій, кальцій, магній, натрій, залізо, фосфор, амінокислоти, бета-каротин.
Зелень добре впливає на роботу серцево-судинної і травної системи, нормалізує тиск.
Каротин, який є у складі Ромену, нормалізує рівень гемоглобіну.
Завдяки вмісту калію, салат цінується при різних дієтах. Цей компонент регулює водний баланс в організмі людини, бореться з набряками, підвищує метаболізм.
Салат Ромен є низькокалорійним овочем, рекомендованим у великих кількостях при дієтичному харчуванні. Використовуючи листя салату при «розвантажувальних» днях можна позбутися зайвих кілограмів, оздоровитися, вивести шкідливий холестерин і зайві солі.