- 01 Лют 2019
Тилапія для схуднення. Правда чи міф?
Низька калорійність тилапії дозволяє включити цю рибу в дієтичний раціон.
Її ніжний смак сподобається всім, хто активно займається спортом і веде здоровий спосіб життя. Тилапія, вирощена в екологічно-чистих умовах аквакультури, стане смачним і повноцінним джерелом білка після тренувань. Також ця риба швидко готується, що є додатковою її перевагою.
100 г тилапії міститься приблизно 120 ккал. Відварна тилапія: в 100 г – 130 ккал, смажена на соняшниковій олії без інших інгредієнтів: в 100 г – до 160 ккал, залежить від якості і кількості олії.
Саме цей коефіцієнт робить її цінним і дієтичним продуктом.
Користь риби полягає також у її складі. У першу чергу необхідно виділити повноцінний білок, який містить практично всі амінокислоти, важливі для організму. На 100 г тілапії доводиться 20-26 г протеїну. Він легко засвоюється організмом. Вітамінний склад досить багатий.
Риба містить такі речовини:
- легкозасвоюваний низькокалорійний білок;
- жирні кислоти;
- мінеральний комплекс (залізо, селен, магній, натрій, кальцій, калій, цинк, фосфор);
- вітаміни (В1, B2, B5, B6, В9, В12, Е, К, РР, аскорбінова кислота).
З тилапії готують багато страв: печеню, супи, салати, холодні закуски.
Тилапія буде корисна для здоров’я, якщо ви впевнені в її якості та місці вирощування. Тому до її вибору потрібно підходити з розумом та цікавитися сертифікатами у продавця.