м. Васильків, вул. Київська, 97-А

Літо в розпалі. Зазвичай в таку спекотну пору не хочеться ні готувати, ні навіть особливо їсти, тому на допомогу прийде чудовий рецепт рибки, яка сама себе приготує у духовці. :)

М’ясо мармурового сома ніжне і солодкувате. А ще - легко засвоюється і дуже поживне.
Те, що треба у спекотні дні.

Для приготування сома в духовці краще використовувати філе або порції. Рибу також можна готувати у фользі, так вона буде ще соковитішою.

Інгредієнти:
600 г - сом мармуровий
0.5 шт - лимон
1 шт - часник
1 шт - перець чилі (за смаком)
часник - 1 зубок
за смаком сіль
за смаком спеції для риби
за смаком перець чорний/червоний запашни

Приготування:
1. Філе риби нарізати невеликими порціонними шматочками і посолити.
2. Приправити спеціями для риби.
3. Полити соком лимона.
4. За бажанням покласти невеличкі слайси лимона на кожну порцію.
5. Полити оливковою олією та покласти на деко.
6. Часник розрізати на половинки і покласти до риби. Він не тільки прикрасить страву, а ще і надасть їй чудовий аромат. За бажанням, додати також перець чилі (нарізаний кільцями, без насіння)
7. Страву поставити у духовку на 30-40 хв., 180 градусів.

У процесі запікання можна перевірити готовність і дістати рибку раніше.

Нехай смакує!

som marmorovy