м. Васильків, вул. Київська, 97-А

Пескетаріанство це досить розповсюджений вегетаріанський тип харчування, що дозволяє вживати рибу та морепродукти. Пескетаріанство популярне з різних причин: дехто обирає цей тип харчування як здорову альтернативу м’ясу, хтось притримується посту час від часу, для інших - це можливість поступово перейти до суворого веганства.

Продукти, дозволені на дієті пескетаріанців:

  • Прісноводна та морська риба;
  • Морепродукти;
  • Бобові;
  • Будь-які овочі та фрукти;
  • Насіння;
  • Крупи;
  • Ягоди;
  • Горіхи.

Інколи при переході на нову дієту, пескетаріанці вживають молочні продукти. Більш того, дієтологи не радять радикально відмовлятися від молочних продуктів, а робити це плавно. Також не радять різко відмовлятися від м'ясних продуктів, тому пескетаріанство це чудова можливість перейти на новий тип харчування м’яко для організму. Споживаючи рибу та морепродукти, ми насичуємо організм усіми необхідними вітамінами та мінералами, чого не можна сказати про повністю рослинні типи харчування.

Різка відмова від м’яса може призвести до дефіциту ключових живильних елементів, які важко отримати із рослинних продуктів. Наприклад, вітаміну B12, цинку, білку та кальцію дуже багато в м’ясі риби. Не забуваймо і про те, що в рибі набагато менше сполучних волокон, тому перетравлюється вона значно легше.

Часто цей тип харчування обирають, аби підвищити в раціоні кількість Омега-3 і Омега-6 жирних кислот, котрих багато в такій рибі, як лосось, форель, тилапія, скумбрія. Достатньо вживати рибу двічі на тиждень, аби покрити потребу організму в цих амінокислотах і забезпечити його вітаміном D.

Рослинну дієту з додаванням до раціону риби можна вважати здоровим та повноцінним харчуванням. Клінічні дослідження доводять, що регулярне вживання рибної продукції знижує ризик серцево-судинних захворювань, діабету, ожиріння, підвищеного артеріального тиску.

Цінні та доступні сорти риби

Якщо ви плануєте спробувати пескетаріанство, зверніть увагу на корисні властивості тилапії. Ця риба відрізняється м’яким та ніжним смаком, відсутністю великої кількості дрібних кісток, тому її можна з упевненістю пропонувати навіть маленьким гурманам.

В тилапії багато кислот Омега-3 та Омега-6, що не виробляються організмом самостійно. Ці сполуки необхідні для підтримки серця та судин, імунної системи, шкіри, а також для гарного настрою.

М'ясо тилапії містить велику кількість білку, що легко засвоюється в організмі, а також фосфору, заліза, магнію, цинку, селену, кальцію, калію.

Щоби бути впевненими у якості, слід обирати продукцію перевірених брендів.

Риба AQUAFARM вирощена за європейськими стандартами, повністю безпечна та корисна!