Гостем рубрики бліц-інтерв’ю AQUAFARM у грудні став талановитий шеф-кухар Владислав Бавровський. Свою професійну діяльність шеф розпочав з 16 років помічником кухаря. Працював бренд-шефом у популярних ресторанах Києва, таких як: Room88, LavCafe, RockFellow210, ArenaCity, Beer House, Arena White Terrace, WISH Family Space та ін. Менш ніж за 10 років, завдяки своїй креативності, наполегливості і любові до своєї справи, Влад став шеф-кухарем. Наразі Влад є шеф-кухарем нового закладу "Форшмак".

Форшмак - це новий смачний гастрономічний проект одеської кухні. Не очікуйте побачити тут банального та «заїждженого» одеського колориту. На вас чекає невимушена домашня атмосфера з нотками легкого гумору.
Цікавий та оригінальний формат закладу задовольнить бажання любителів одеської кухні, свіжих натуральних продуктів та духмяної кави. Концептуальне розділення на кафе та маркет робить Форшмак унікальним та універсальним.

Ми розпитали Влада про його життєвий і професійний шлях. З чого все починалося, читайте у бліц-інтерв’ю.

- Влад, скажіть, невже з дитинства мріяли стати кухарем, та ще й головним?
В дитинстві любив готувати, але чітке розуміння того, що зв'яжу життя з цією професією прийшло у 17 років, після першої зміни на посаді помічника на кухні ресторану. На даний момент не бачу себе в будь-якій іншій сфері.

- З чого ж починається професійний шлях кухаря?
В усіх по-різному, насправді ... Але, на мою думку, головне зрозуміти і прийняти факт, що при виборі даної професії дуже сильно змінюється режим і стиль життя. Зміна у кухаря триває від 12 годин. Вихідні, як правило, робочі. Часу на себе залишається не так багато)

- Чи багато у вас професійних секретів (наприклад, рецепти з «бабусиної скрині», або використання унікальних спецій і їх поєднань, а може створення особливої атмосфери на кухні)?
Як таких, секретів немає. На мою думку, найважливішим фактором в роботі ресторану є здорова атмосфера у коллективі. Так як у цій справі "кадри вирішують все", дуже важливо щоб усі підходили до роботи з бажанням і в хорошому настрої.

- Розкажіть декілька слів про новий проект «Форшмак»?
«Форшмак» я бачу як місце, де на першому місці смачна їжа і атмосфера. Я дуже люблю нові проекти і стартапи. Моє бачення кухні в даному закладі це смачна їжа і нічого зайвого. Це не є спробою наздогнати тренди, ми дуже самобутні, в плані кухні.

- Що ви порадите гостям «Форшмак», особливо тим, хто прийшов в ресторан вперше?
Секретна зброя закладу - форшмак. Закуска яку можна їсти замість першого, другого і третього, і взагалі кожен день! А щоб смакоти було більше, ми готуємо аж три форшмаки. Всі різні, але однаково смачні! Приходьте та обирайте свого фаворита.
Інгредієнти страв настільки свіжі, що ще вранці вони плавали у своїх справах, а вдень вже готові дарувати вам гастрономічну насолоду. Щоб в цьому переконатися спробуйте наваристу рибну юшку з дикого сібаса. Цей смак та аромат неможливо передати словами, тож завітайте до кафе та куштуйте самі.
Якісні свіжі продукти, улюблені та по-справжньому смачні страви одеської кухні, добродушність, нікого не залишать байдужим! Завітавши до Форшмак ви станете не просто дорогим гостем, а кращим другом. Форшмак - це рай для рибної душі!

- Скажіть, що для вас є ваша робота?
Як уже казав раніше, я не уявляю себе в іншій сфері. Це значно більше, ніж робота, це стиль життя.

Ознайомтесь із попереднім інтерв'ю з шефом Денисом Каном

Ознайомтесь із наступним інтерв'ю з шефом

Русланом Штапіром