м. Васильків, вул. Київська, 97-А

БУ «Методично-технологічний центр з аквакультури» 28 березня організувала виїзне практичне заняття на базі ТОВ «Аква Систем Органік» для студентів спеціальності «Водні біоресурси та аквакультура» Житомирського національного агроекологічного університету.

Мета заходу – ознайомлення з сучасними аквакультурними технологіями. У занятті акож взяли участь викладачі кафедри біоресурсів, аквакультури та природничих наук Іщук Оксана, Федючка Микола та Світельський Микола.

У рамках зустрічі перший заступник директора БУ «МТЦ з аквакультури» Микола Федоренко розповів студентам ЖНАЕУ про світові тенденції розвитку аквакультури, особливості аквакультури в Україні, зміни клімату що впливають на технологічні процеси, водність річок; особливості функціювання рециркуляційних аквакультурних систем, методах аквапоніки, специфіку існуючих РАС в Україні.

Керівник підприємства Богдан Прокоса поділився досвідом ТОВ «Аква Систем Органік» зі створення сучасного господарства з виробництва продукції аквакультури в поєднаннї з безгрунтовим вирощуванням овочів, салатів та мікрогріну.

Студенти побували на екскурсії господарством та побачили сучасну рециркуляційну аквакультурну систему, ознайомилися з принципами функціювання основних елементів РАС, технологічними особливостями вирощування кларієвого сома та тиляпії, відвідали тепличний комплекс із вирощування овочів та зелені з використанням технології аквапоніки та магазин ТМ «AQUAFARM».

аквапоника

аквапоника

аквапоника

аквапоника

аквапоника

аквапоника

аквапоника

аквапоника

аквапоника

аквапоника

аквапоника

аквапоника

аквапоника

аквапоника

аквапоника

аквапоника