Ви ніколи не замислювалися, чому худнути прийнято тільки до літа? Якщо ви відчуваєте, що приховали кілька зайвих кілограмів, то зараз саме час з ними розпрощатися. Давайте ж розберемося, як харчуватися восени, щоб не тільки запастися необхідними мікро- і макроелементами, а й привести тіло в форму.

Коли куряча грудка на пару вже набридла, виручають продукти-жироспалювач. З їх допомогою ви створите різноманітні, смачні і, головне, корисні салати для схуднення (спойлер: на жаль, це не олів'є і не оселедець під шубою).



1. Салатні мікси:

Візьміть за основу різні види салатного листя, які урізноманітнюють ваші страви, і худнути буде не так важко та сумно. Найкорисніший з них - шпинат: при калорійності 23 ккал на 100 грамів він багатий величезною кількістю вітамінів, а також залізом, кальцієм, калієм, магнієм, натрієм і цинком

2. Чилі


Гострий перець чилі не тільки знижує відчуття голоду, але і містить капсаїцин - речовина, «переконують» нас відчувати себе ситими і до того ж стимулюючий метаболізм. Ідеальна комбінація для схуднення!

3. Свіжа зелень

Не забувайте про свіжу зелень: м'ята, петрушка і кінза перетворять будь-який салат в витвір кулінарного мистецтва. До того ж петрушка визнана відмінним джерелом фолієвої кислоти, вітаміну С, нуклеїнової кислоти і мінералів.




4. Овочевий мікс:

Поповнити салат вітамінами допоможуть свіжі овочі, причому в першу чергу варто вибирати екземпляри зеленого кольору. Горошок, огірки, брокколі, спаржа і солодкий перець відповідають за клітковину в нашому раціоні. Додавайте в салат побільше овочів, щоб забезпечити організм поживними речовинами без шкоди для талії.

5. Фрукти:




Виходьте за рамки звичного і додавайте в свої улюблені овочеві салати фрукти, адже вони не містять жирів або доданого цукру. Використовуйте різнокольорові шматочки яблук і груш, кільця свіжого ананаса, посипайте страву зернятками граната або додавайте жменю ягід для яскравості. Фрукти в салаті - це не тільки гарно, але і дуже смачно.

6. Авокадо:

Цього зеленого красеня хочеться відзначити окремо. Авокадо стало невід'ємною частиною культури мілленіалов завдяки своїм корисним властивостям. Незважаючи на високу калорійність, ці плоди варто полюбити хоча б за велику кількість в них корисних жирів. Якщо ж ви звикли уважно рахувати кожну з'їдену калорію, використовуйте мінімальну кількість авокадо в своїх салатах у вигляді кремовою заправки. Для цього розімніть плід виделкою, додайте кілька крапель соку лайма, трохи солі і перцю.

7. Легкі заправки:

Неймовірно, але факт: якщо ви хочете схуднути, від майонезу та інших вершкових соусів доведеться відмовитися. Приготуйте здорову альтернативу висококалорійним покупним соусам. Наприклад, заправити салат можна оливковою олією з лимонним соком, додавши сухі трави для аромату. Крім того, зверніть увагу на варіанти заправок з соєвим соусом, винним або яблучним оцтом,

8. Білок:



Щоб ваші салати були не тільки корисними, а й ситними, в них необхідно додавати білки. Зверніть увагу на пісне м'ясо, яке можна зварити, запекти або приготувати на грилі без масла. Наприклад, ідеально підійде біле м'ясо курчати або індички. Якщо ж ви не вживаєте м'ясо, замініть його на філе тунця або соєвий тофу.

8. Горіхи:

Одними салатним листям ситий не будеш. На щастя, худнути вже давно не означає ходити злим і голодним. Додавайте в салати горіхи, наприклад мигдаль (антиоксиданти, жирні кислоти), волоські горіхи (білки, ліпіди) або фундук (вітамін А). Їх насичений смак прекрасно поєднується практично з будь-яким інгредієнтом салатів.

9. Насіння:

Альтернативою горіхів виступають всілякі насіння і насіння. Придивіться до насіння конопель, які відрізняються високим вмістом білка і клітковини, що допоможе нам швидше вгамувати голод. До того ж цей продукт додає солодкість в страви без рафінованого цукру.

Також зверніть увагу на насіння льону, що містять амінокислоти і клітковину, або гарбузове насіння, багаті залізом і магнієм. Насіння соняшнику забезпечать нас порцією вітаміну Е, кунжут - кальцієм, а насіння Чіа - омега-3.