АКВАПОНІКА

Аквапоніка – це високотехнологічний спосіб ведення органічного сільського господарства, що поєднує аквакультуру (вирощування риби) та гідропоніку (вирощування рослин без грунту). Основою аквапоніки є природний баланс між вирощуванням риби та рослин, що дає можливість вирощувати органічну продукцію та дбайливо використовувати природні ресурси.

Суть методу, який освоїла компанія «AQUAFARM» полягає у тому, що риба збагачує воду органічними добривами і така вода з розчиненими органічними мікроелементами використовується для вирощування рослин (зелені та овочів).

ДОСЯГНЕННЯ І БІОТЕХНОЛОГІЇ

Проект «AQUAFARM» вже має перші плоди: томати, вирощені без використання пестицидів, гербіцидів, шкідливих хімічних добрив та домішок! Соковиті стиглі овочі та зелень, вирощені завдяки методу аквапоніки, є екологічно чистими, мають справжній, натуральний смак та аромат незалежно від пори року.

Крім овочів на аквафермі вирощують смачну, корисну рибу: кларієвого сома та тилапію.

НАША
МІСІЯ

Місія акваферми — стати абсолютним українським лідером із виробництва органічної продукції вирощеної в екологічно чистих умовах за допомогою інноваційного методу аквапоніки.

Ви можете подумати:

«Невже це можливо?».

Але ми вже втілюємо цей проект у життя. Вже зараз AQUAFARM вирощує екологічно чисту рибу, кларієвого сома та тилапію, і співпарацює з кращими ресторанами Києва.

Вирощування риби ТМ «AQUAFARM» відбувається в рециркуляційних системах, що виключає вплив негативних зовнішніх факторів. Ми категорично не використовуємо антибіотики, стимулятори росту і гормони. Наша риба росте здоровою, а сом ТМ «AQUAFARM, у порівнянні з канальним, є більш корисним і не має запаху тини.


Екологічність

З турботою про довкілля, AQUAFARM використовує енергозберігаючі технології на виробництві, такі як сонячні колектори для підігріву води. Ми використовуємо еко-дружні матеріали, біо-посуд та крафтовий папір, що підлягають повторній преробці.

Підтверджена якість

Мальок риби імпортується з Голандії, що підтверджено сертифікатом походження. При вирощуванні риби нами використовуються найкращі комбікорми з Данії. Тому риба ТМ «AQUAFARM» корисна і має відмінні смакові якості.

Безпека

М’ясо риби не містить патогенних бактерій, паразитів, радіонуклідів, та інших шкідливих речовин, які могли б становити небезпеку для людини - адже система, де вирощується риба - замкнена.

Наші сертифікати

Наш комплекс

AQUAFARM — сучасна,

високотехнологічна акваферма!


Ми поруч та завжди на зв’язку!

FAQ

Що таке аквапоніка?
Аквапоніка – це високотехнологічний спосіб ведення органічного сільського господарства, що поєднує аквакультуру (вирощування риби) та гідропоніку (вирощування рослин без грунту). Основою аквапоніки є природний баланс між вирощуванням риби та рослин, що дає можливість вирощувати органічну продукцію та дбайливо використовувати природні ресурси. Суть методу, який використовує компанія «AQUAFARM» полягає у тому, що риба збагачує воду органічними добривами і така вода з розчиненим органічними мікроелементами використовується для вирощування рослин (зелені та овочів).
Розкажіть про переваги методу аквапоніки?
Соковиті стиглі овочі та зелень, вирощені завдяки цьому методу, є екологічно чистими, мають справжній натуральний смак та аромат протягом року. Вміст нітратів в овочах та зелені, вирощених за допомогою аквапоніки, нижче в 5-10 разів, у порівнянні з традиційним вирощуванням. Вирощена в таких умовах риба є корисною, містить Омега-3 та є зазвичай менш жирною.
Як вирощують рибу ТМ «AQUAFARM»?
Вирощування риби ТМ «AQUAFARM» відбувається в рециркуляційних системах, що виключає вплив негативних зовнішніх факторів. Ми категорично не використовуємо антибіотики, стимулятори росту і гормони. Таким чином наша риба росте здоровою та екологічно чистою. Протягом року ТМ «AQUAFARM» пропонує Вам завжди якісну продукцію.
Що таке УЗВ?
Установка замкнутого водопостачання (УЗВ) – система рецилькуляції води в якій створені належні умови для вирощування малька до товарної риби.
Що означає назва «AQUAFARM»?
AQUA — вода, FARM - ферма…А усе разом - акваферма :)
Розкажіть про якість та переваги риби ТМ «AQUAFARM»?
Риба ТМ «Aquafarm» є дієтичним продуктом, багатим білком і незамінними жирними кислотами. Мальок риби імпортується з Голандії, що підтверджено сертифікатом походження. При вирощуванні риби нами використовуються найкращі комбікорми з Данії. Тому риба ТМ «Aquafarm» корисна і має відмінні смакові якості.
Чим відрізняється сом ТМ «AQUAFARM» від канального?
У порівнянні з канальним, кларієвий сом ТМ «AQUAFARM» не має запаху тини, є менш жирним і є ідеальним продуктом для тих людей, яким не рекомендоване споживання м'яса за медичними показаннями. Наша риба є більш корисною та безпечною, адже ми повністю контролюємо процес її вирощування і керуємося европейськими стандартами.
Чому тилапія ТМ «AQUAFARM» корисна?
Риба тилапія, вирощена в екологічно чистих умовах, є джерелом корисних мікроелементів. В ній присутні вітаміни К, Е, групи В, а також мінеральні речовини - фосфор, залізо, цинк, рідкісний селен, магній, калій, кальцій.
Розкажіть про користь та переваги м’яса кларієвого сома?
М’ясо кларієвого сома характеризується відсутністю луски, кісток, не викликає алергії і рекомендоване в якості дитячого харчування. У кларіуса в кілька разів більше амінокислот, ніж, наприклад, у скумбрії. На 100 грамів м'яса доводиться добова норма жирних кислот омега 3.
Як відбувається копчення продукції ТМ «AQUAFARM»?
Гаряче та холодне копчення відбувається з використанням щепу натурального дерева без застосування шкідливої технології «рідкого диму».
Як відрізнити натуральне копчення від копчення із використанням рідкого диму?
Несправжня копчена риба має дуже яскраве забарвлення, в розрізі можна побачити жовті прожилки (особливо багато жовтого кольору під шкіркою). За консистенцією вона м'яка, волога, легко відділяється від кісток. Якщо ви побачили на шкірці вдавлювання з малюнком клітин, то це ознака якості та натуральності. Також справжня копчена риба має специфічний запах деревного диму.
Як візуально відрізнити гаряче копчення від холодного копчення?
Риба холодного та гарячого копчення відрізняється за своїми смаковими якостями і густиною тушки. М'ясо якісної риби гарячого копчення — однорідного кольору і добре відділяється від кісток. Якщо тушка щільної консистенції і ніби трохи присушена, то це показник якості риби холодного копчення.
"У чому різниця між гарячим та холодним копченням?".
Важливу роль грає температурний режим та час. Гаряче копчення передбачає роботу з продуктом при температурі до 120 ° C. Таким чином, отриманий ефект близький до запікання (тільки з характерним інтенсивним і приємним запахом «димку»). Гаряче копчення (якщо температура досить висока) може зайняти не більше декількох годин. Холодне копчення, у свою чергу, відбувається при температурі 19 - 25 ° C і займає чимало часу (дні, для деяких продуктів – тижні).