Як приготувати мармурового сома?

Біле, делікатесне м'ясо мармурового сома є основою для приготування не тільки шалено смачних, але і дуже корисних страв.

М'ясо риби ніжне і солодкувате. У ньому міститься до 15% жиру. Готувати його можна як завгодно. Навіть без різних приправ сом смачний, а запечений в духовці - дуже соковитий і ароматний.

Для приготування сома в духовці краще використовувати філе або cтейки. Також буде гарною ідеєю запекти його цілим. Так вдається зберегти соковитість риби. Сома також можна готувати у фользі. Риба буде ще соковитіша, так як фольга не дає випаровуватися рідині.

Дуже смачний сом і у копченому вигляді. М'ясо буквально тане в роті і відламується великими скибками.

На природі рибу найкраще готувати саме на багатті, на вугіллі.

У кларієвому сомі практично немає кісток, а філе виходить дуже ароматним. Чудово та легко приготувати сома, запеченого в духовці, з ароматними травами. М'ясо буквально втягує в себе весь аромат, тонка шкірка, без луски перетворюється в хрустку скоринку, під якою знаходиться ніжне, біле м'ясо.

Спосіб приготування страви «Сом кларієвий в духовці з овочами»

  • Помідори нарізати півкільцями.
  • Цибулю очистити і нарізати кільцями.
  • Зробити надрізи на філе кларієвого сома.
  • Рибу добре приправити сіллю, перцем та травами.
  • На фольгу викласти цибулю та помідори та додати подрібнений 1 зубчик часнику.
  • Зверху викласти рибу.
  • Заверніть рибу у фольгу.
  • Покласти у духовку на 40 хвилин при 180 ° С.
  • Після цього, рибу можна відкрити і залишити так ще на 5-7 хвилин при 200 ° С.

Риба вбирає аромати трав і овочів та виходить ще соковитіша і смачніша.

Смачного!

Інгредієнти рецепту «Сом кларієвий в духовці з овочами»:

  • Кларієвий сом - 500 гр.
  • Цибуля - 3 шт.
  • Помідори - 2 шт.
  • Часний 1 зубчик.
  • Трави італійські (суміш) - 5 гр.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений - 0,5 ч. л.

Харчова цінність страви «Сом кларієвий в духовці з овочами»: (на 100 гр):

  • Калорії: 94.1 ккал.
  • Білки: 9,7 гр.
  • Жири: 4.6 гр.
  • Вуглеводи: 3.9 гр.
  • К-ть порцій: 2