Тилапія для схуднення. Правда чи міф?

Низька калорійність тилапії дозволяє включити цю рибу в дієтичний раціон.

Її ніжний смак сподобається всім, хто активно займається спортом і веде здоровий спосіб життя. Тилапія, вирощена в екологічно-чистих умовах аквакультури, стане смачним і повноцінним джерелом білка після тренувань. Також ця риба швидко готується, що є додатковою її перевагою.

100 г тилапії міститься приблизно 120 ккал. Відварна тилапія: в 100 г – 130 ккал, смажена на соняшниковій олії без інших інгредієнтів: в 100 г – до 160 ккал, залежить від якості і кількості олії.

Саме цей коефіцієнт робить її цінним і дієтичним продуктом.

Користь риби полягає також у її складі. У першу чергу необхідно виділити повноцінний білок, який містить практично всі амінокислоти, важливі для організму. На 100 г тілапії доводиться 20-26 г протеїну. Він легко засвоюється організмом. Вітамінний склад досить багатий.

Риба містить такі речовини:

  • легкозасвоюваний низькокалорійний білок;
  • жирні кислоти;
  • мінеральний комплекс (залізо, селен, магній, натрій, кальцій, калій, цинк, фосфор);
  • вітаміни (В1, B2, B5, B6, В9, В12, Е, К, РР, аскорбінова кислота).

З тилапії готують багато страв: печеню, супи, салати, холодні закуски.

Тилапія буде корисна для здоров’я, якщо ви впевнені в її якості та місці вирощування. Тому до її вибору потрібно підходити з розумом та цікавитися сертифікатами у продавця.