м. Васильків, вул. Київська, 97-А



Рубрика "Інтерв'ю з шефом" і її сьогоднішній гість Едік Канарян.
Наші традиційні 5 питань - 5 чесних відповідей. Поїхали :):

1. Чому ми сьогодні переживаємо таке повальне захоплення кулінарією? Люди ходять на курси, фотографують їжу в ресторанах, а шеф-кухарі - це зірки нової формації?

Едік: Кулінарія - це пристрасть. Це можливість креативити і у короткий час бачити результат своєї роботи. Це не може не захоплювати. З приводу шефів. Ну, по-перше, на мою думку, шеф кухарі не зірки… нехай навчаться ще готувати))))) Шуткую… Мені здається зараз люди не йдуть конкретно до Шефа у ресторан. Можливо ми тільки «ідемо» до цієї тенденції дууууже повільними кроками. Зараз скоріше ідуть на тематичні вечері, спробувати щось неординарне, запостити фоточку себе та страви в інтернеті…. А от до шефів скоріше не йдуть, ні.

2. Чи є у вас якісь табу - страви або інгредієнти, які ви ніколи не використовуєте?

Едік: Очі, зябра, кишки… Людину… Жартуємо за кадром що і це не факт ... :)
Стосовно табу - ніколи не кажи «ніколи». Незрозуміло куди мене приведе кулінарна дорога.

3. Україна довго переживала бум на японську їжу, потім на італійську. Які тренди в гастрономії зараз?

Едік: Зараз ми переживаємо розвиток тренду на local food. Цей тренд потрібно підримувати та розвивати і далі. Ми тільки на початку шляху до оцінки клієнтами локальних продуктів, багато хто хоче прийти у ресторан «на форель», або спробувати інші «закордонні» продукти.
Для мене власний тренд - чути та відчувати гастрономічні бажання гостей ресторану, не забувати про їх уподобання та смаки. Часто вони бажають не екзотики, а смаків, знайомих з дитинства. Моя справа об’єднати палітру новітніх смаків із добре знайомими, щоб у результаті з’явилось щось нове, неповторне. Те, що здивує і водночас нагадає щось приємне із минулого. Такий собі ефект «дежавю».

4. Ваша улюблена страва?

Едік: Я люблю їсти борщ і не менше люблю тестувати цю страву в ресторанах. Цікаво, що один із найсмачніших борщів я спробував не у популярному ресторані, а у звичайному кафе.

5. Що на Вашу думку здорова їжа?

Едік: В противагу адептам ЗОЖ, скажу що для мене здорова їжа - це смачна їжа. І не важливо, що саме і яким методом це було приготовлене. Смаження/запікання, варіння… Головне смак і відчуття. Звичайно, знайдеться той, хто вважатиме, що поєднувати, наприклад, м’ясо з несумісними продуктами - не здорово… Смажити - не здорово. І я цій людині повірю. Тому що у кожного можуть бути свої переконання і «налаштування»… Для мене, якщо не отримуєш задоволення від їжї - це не здорова їжа.

Ознайомтесь із попереднім інтерв'ю з шефом Артемом Андріішиним
Ознайомтесь із наступним інтерв'ю з шефом Андрієм Северенчуком