м. Васильків, вул. Київська, 97-А

Artem Andriishyn chef

Наша нова постійна рубрика "Інтерв'ю з шефом" і її сьогоднішній гість Артем Андріішин.

5 питань - 5 чесних відповідей. Розпочинаємо
:

1. Чому ми сьогодні переживаємо таке повальне захоплення кулінарією? Люди ходять на курси, фотографують їжу в ресторанах, а шеф-кухарі - це зірки нової формації?

Артем: По-перше, як мені здається, крім ресторанів люди полюбили готувати вдома. Плюс, все більше з'являється телеповаров і фудблогеров. Кулінарні книги стали бестселерами, фуд-шоу і серіали заполонили ефір. Важливу роль відіграють соц. мережі. Ще зовсім недавно люди не могли побачити бекстейдж і будні шеф-кухаря. З розвитком соц. мереж це стало реально. Дуже важко було «дійти» до кінцевого споживача і запропонувати якусь нову страву. Зараз, наприклад, ти тільки зробив «тестове опрацювання рецепту» - виклав в інстаграм - і хоча б частково цільова аудиторія вже охоплена. Також зараз цінують сервіс під назвою «індивідуальність». Сьогодні ресторани відкриваються і закриваються знову.А шеф-кухар - це людина-покликання. Спочатку шеф працює на свою репутацію, а потім репутація працює на нього.

2. Чи є у вас якісь табу - страви або інгредієнти, які ви ніколи не використовуєте?

Артем: Безумовно. Несмачні, неякісні продукти для мене табу .І, напевно, шкідливі. Хоча шкідливі продукти найчастіше бувають смачними :). Важливий баланс і розумний підхід.

3. Україна довго переживала бум на японську їжу, потім на італійську. Які тренди в гастрономії зараз?

Артем: Зараз, як я говорив раніше, тренд на авторський підхід. Ринок насичений і потенційні клієнти часто довго думають який саме заклад обрати на вечір/обід чи сніданок. Все частіше зустрічаються люди, які приходять до закладу щоб спробувати конкретну страву від шефа. А ще, мені здається актуальним є симбіоз технік, напрямків і кухонь світу.

4. Ваша улюблена страва?

Артем: Борщ. Це одна з тих страв, за яким можна оцінити підхід і розуміння людиною гастрономії в цілому. Креативність і настрій, який хоче передати шеф. Борщ може бути солодкавішим або більш кислим в залежності від регіону України, а компоненти залежати від віросповідання, харизми і навіть життєвих поглядів.

5. Що на Вашу думку здорова їжа?

Артем: Здорова їжа як на мене є невід'ємним атрибутом здорового життя. Така їжа сприяє збереженню енергії та здоров'я людини. Раціон повинен бути не тільки збалансованим і давати насичення. У цій справі важливий смак і задоволення. Классна страва - один з найпростіших способів отримати порцію позитиву і гарного настрою за лічені хвилини.

Ознайомтесь із наступним інтерв'ю з шефом Едіком Канаряном